CorelDRAW Hakkında Bilgilendirme Resmi

Corel Corporation tarafından üretilen CorelDRAW 1989 yılında kullanıcılarla tanışan vektörel tabanlı bir grafik tasarım programıdır, tasarımcıların, grafikerlerin ve profesyonel sanatçıların çalışmaları için tasarlanmıştır. CorelDRAW, CorelDRAW Graphic Suite adını taşıyan grafik yazılımı paketinin bir parçasıdır.

CorelDRAW Nedir? Nerelerde Kullanılır?

CorelDRAW

CorelDRAW matematiksel olarak tanımlanmış noktalar kullanır. Örnek vermek gerekirse bir çizgi çizebilmek için CorelDRAW’ da A noktasından B noktasına düz çizgi çek demek yeterlidir bunu o şekilde kaydeder. Fotoğraf işlem programlarında ise A1-B1; A2B2;…A20-B20 koordinatlarına nokta koy demek gerekir. Fotoğraf işlem programlarında noktalar pixel olarak tanımlanıp görülürken CorelDRAW’ da vektörel kullanıldığı için düz ve kesintisiz olmaktadır. Yapılan bir çizim çok büyük ebatlara kalite kaybı yaşanmaksızın değiştirilebilir, dosyanın kaydedilmesinde boyut sorunu yaşanmaz.

CorelDRAW’ ın kullanım alanları oldukça geniştir ama ağırlıklı olarak masaüstü yayıncılığı, dijital baskı yapanlar, matbaalar, tekstil firmaları, tabelacılar, açık hava reklamcıları ve reklam tanıtım firmaları kullanır.

CorelDRAW Nasıl Kullanılır?

CorelDRAW’ı ilk kez kontrol ediyorsanız, çeşitli farklı tasarımlar için çok yönlü özelliklerden oluşan bir kitaplığa sahip olduğunu bilmelisiniz. Aşağıda, CorelDRAW’ı kullanmanın birçok yolu hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

  • CorelDRAW’da basit bir poster oluşturmak çocuk oyuncağı! Diğer vektör düzenleme yazılımlarına kıyasla bu programda afiş tasarımı yaparken uymanız gereken çok fazla kuralınız yok. Genel olarak CorelDRAW, konu tasarım olduğunda size çok fazla özgürlük sağlar.
  • Örneğin, önceden hazırlanmış görüntüleri içe aktarabilir ve CorelDRAW’da düzenleyebilir veya bunun yerine programda yeni resimler oluşturabilirsiniz. Ayrıca metin ekleyebilir, farklı efektler ekleyebilir veya karşılama ekranında görünen şablonlardan birini seçebilirsiniz.

Ne tür bir gönderi oluşturmak istediğiniz önemli değil, yeterli pratikle hepsini CorelDRAW’da yapabilirsiniz.

CorelDRAW Kullanım Amaçları

Çoğu insan vektör görüntüleri hakkında konuşurken ilk olarak Adobe Illustrator’ı düşünür. Adobe Illustrator iyi bir vektör programı olmasına rağmen, CorelDRAW’ı unutmamalısınız.

Yine, vektörlerle çizim yaparken çok fazla özgürlüğe sahip olacaksınız. Bir görüntüyü kolayca izlemenize ve bir vektör çizimi oluşturmanıza izin veren bir program arıyorsanız, CorelDRAW doğru seçimdir.

CorelDRAW’da ayrı ayrı düzenleyebileceğiniz temel şekillere adanmış özel bir bölüm bile vardır. Aslında, ne yaptığınızı biliyorsanız, geometrik çizgi sanatını kolayca oluşturabilirsiniz.

CorelDRAW Nerede Kullanılır?

CorelDRAW’ın en yaygın kullanımlarından biri logo oluşturmaktır. Yüksek kaliteli vektör tasarımları oluşturmak için birçok harika seçenek vardır. Logo tasarımınızın bir çizimini içe aktarabilir ve serbestçe izleyebilir veya CorelDRAW’da sıfırdan oluşturabilirsiniz.

Logo, banner, poster veya başka bir grafik tasarımı oluştururken önemli olan tek şey seçtiğiniz yazı tipi değildir. Metni nasıl kullanmayı seçtiğiniz ve yerleşim, genel olarak tasarımda büyük bir rol oynar.

CorelDRAW, metninizin belirli bir çizgiyi veya deseni izlemesini sağlamak ve 3D gibi görünmesine kadar, keyfini çıkarmak zorunda olduğunuz birçok seçeneğe sahiptir.

CorelDRAW Lisanslarını Nereden Alabilirim?

CorelDRAW

CorelDRAW, diğer yazılımlarla çalışmasına izin verecek şekilde tasarlanmıştır. Corel Photo-Paint, Corel Corporation tarafından geliştirilen ve CorelDRAW ile birlikte kullanılabilen başka bir yazılımdır. Grafik tasarımlarınızı yeniden oluşturmak ve düzenlemek istiyorsanız bu program mükemmeldir.

CorelDRAW Lisanslarını Distribütörlerden, Yetkili Satıcılarından yada Yasal Bayiilerinden alabilirsiniz. CorelDRAW almak isterseniz iletişim bölümünden bizi arayabilirsiniz.

Projenizi kaydetmeyi seçtiğinizde, yazılımla uyumlu birçok farklı biçimde kaydedebilirsiniz. Örneğin, bunları PNG, JPEG, CDR vb. Bu görüntüleri Adobe Illustrator veya Photoshop’ta bile açabilirsiniz.

CorelDRAW Fiyatlarını Nereden Öğrenebilirim?

CorelDRAW Fiyatlarını dilerseniz “corel draw fiyatları” linkine tıklayarak tamamını görebilirsiniz.

Logolar, posterler, vektör çizimleri oluşturmak ve daha fazlası için kullanılması dışında, corelDRAW profesyonel görünümlü bir belge oluşturmak istiyorsanız iyi bir programdır. Metin biçimlendirme için birçok harika seçeneğe ve dosyanızı yazdırma için ayarlamaya gelince daha da fazla seçeneğe sahiptir.

CorelDRAW’da İstediğiniz Her Şeyi Tasarlayin

Vektör tasarımları oluşturmanıza, görüntüleri düzenlemenize ve metni biçimlendirmenize izin veren bir yazılım arıyorsanız, CorelDRAW doğru seçimdir. Program oldukça basittir ve tasarımlar oluşturma konusunda size çok fazla özgürlük verir.

CorelDRAW

CorelDRAW’da RGB-CMYK baskıda Siyah Nasıl Olmalıdır?

CMYK baskıda siyah en önemli renktir. CMYK adının kendisi baskı için kullanılan mürekkeplerin kısaltmasıdır: “Siyah”ın son karakter K ile temsil edildiği Cyan, Macenta, Sarı ve Siyah iki nedenden dolayı: birincisi, “mavi” ile karışıklığı önlemek ve ikincisi, CMYK baskıdaki en önemli renk olduğu için “Siyah” olarak da adlandırılır. Çoğu şirket önce Siyah (K-C-M-Y) yazdırır ve birkaç yazıcı şöyle der: “siyah ince yazdırdıysa, tüm iş iyi olacaktır, ancak siyah başarısız olursa, tamir etmenin bir yolu yoktur”.

Siyahın baskıdaki önemi, yazdırılması en zor renklerden biri olmasının ve doğru bir şekilde nasıl yönetileceğini öğrenmemiz gerektiğinin nedenidir.

Muhtemelen bildiğiniz gibi, monitörünüz ve web sayfalarınız, görünür ışığın birincil renklerine göre RGB (Kırmızı-Yeşil-Mavi) adı verilen farklı bir renk modu kullanır. Bu renk modunda, “siyah” “koyu” veya “ışık yok” anlamına gelir ve üç rengin tümünde sıfır değeri olarak temsil edilir: R:0 G:0 B:0. Ve tabii ki, çok koyu bir ton olarak görünüyor, monitörünüzde en koyu pozlanabilir.

Ancak CMYK Black çok farklı bir kavramdır. Burada baskı mürekkepleri aracılığıyla renkleri karıştırıyoruz. Bu, subtractive renk yöntemi olarak bilinir. Subtractive renk karıştırma, renk eklendikçe sonucun koyulaştığı ve siyaha doğru yöneldici olduğu anlamına gelir. Bununla birlikte, sadece siyan, macenta ve sarı kullanarak saf siyah elde etmek neredeyse imkansız olacağından, CMYK Siyahı diğer mürekkeplere eklenir. (Buna karşılık, RGB (monitör ekranında görüldüğü gibi renkler), renkler eklendikçe daha açık hale gelen ve beyaza yönelen bir ekleme renk modudur).

Örneğin, “CMYK Kırmızısı” oluşturmak için Macenta + Sarı kullanmalısınız. Siyah eklerseniz, renk koyulaşır.

Ancak bir sorun var: CMYK’ya “saydam mürekkepler” denir (aslında yarı saydamdır), bu da her mürekkebi diğerinin üzerine yazdırırken yardımcı olur. Bu, % 100 Siyah CMYK’nın düz bir koyu alan olmadığı anlamına gelir (aynı şey, herhangi bir renkten siyaha bir degrade oluşturursanız, tonlar gridir ve seyreltilmiş görünür). Örneğin, bir arka plan üzerine gri tonlamalı bir görüntü koymak istediğimizde, başka benzer durumlar da vardır. Bu durumları nasıl çözeceğimizi konuşacağız.

Saf Siyah ve Zengin Siyah

CMYK siyahı ile dolu bir arka plan veya büyük bir área oluşturursanız, rengin beklediğimiz kadar koyu olmadığını fark edeceksiniz. CMYK sıfırdan %100’e kadar değerler kullandığından, her bir mirek için %100’den fazla değer ekleyemezsiniz, ancak sonuç yine de koyu gri gibi görünüyor. En yaygın çözüm, diğer CMYK renklerinden bir veya daha fazlasını, örneğin Siyan’ın% 40’ını veya% 50’sini eklemektir (C:40 M:0 Y:0 K:100). Cyan yerine macentanın% 40/ 50’sini kullanırsanız, sonuç sıcak bir siyah olacaktır. Daha iyi bir çözüm, diğer üç mürekkenin% 40/ 50’sini eklemektir (C:40 M:40 Y:40 K:100), bu da güzel bir koyu ve nötr siyahla sonuçlanacaktır. Bu değerlere “Zengin Siyah” denir, bu da “Saf Siyah” ile karşılaştırıldığında “Siyah + diğer renklerin bir karışımı” anlamına gelir (yalnızca CMYK Siyah, C:0 M:0 Y:0 K:100)

CorelDRAW Fiyatları Nekadar?

Profesyonel vektör illüstrasyon, düzen, fotoğraf düzenleme, tipografi ve işbirliği için ihtiyacınız olan her şeyi bulun. Üretkenliğiniz göz önünde bulundurularak tasarlanan CorelDRAW® Graphics Suite, zaman kaybetmeden sonsuz yaratıcılık için dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca grafik profesyoneli ve tasarım ekibi tarafından güvenilirdir. Bütçe dostu abonelik, özel yeni özelliklere ve içeriğe anında, garantili erişim, en yüksek performans ve en son teknolojiler için destek ile inanılmaz, sürekli değer sağlar.

CorelDRAW Fiyatları ve özelliklerini web sitemizde karşılaştırabilirsiniz. Ürünlere ait çeşitler ve özellikler hakkında bilgi almak için için ayrıca karşılaştırma bölümüne gözatabilirsiniz. Web sitemizde genel olarak en uygun fiyatlı CorelDRAW Graphics Suite sürümlerini satın almak için bizi arayınız. CorelDRAW Türkiye Yetkili Satıcısı olarak sizin için her zaman en ucuz fiyatlarla destek olmak ilk hedefimizdir. Corel Türkiye tarafından sunulan ürün kategorilerinde en favori olanı tercih edebilirsiniz. 

Belirtilen fiyatlarımıza kdv %18 dahil değildir.

Ürün Adıİşletim SistemiLisans SüresiKullanıcı SayısıFiyatSipariş?
CorelDRAW Graphics Suite 2020WindowsÖmür Boyu1$399,00Satın Al
CorelDRAW Graphics Suite 2021Windows ya da MACÖmür Boyu1$799,00Satın Al
CorelDRAW™ Graphics SuiteWindows / MAC365 Gün1$419,00Satın Al
CorelDRAW™ Graphics Suite BusinessWindows / MACÖmür Boyu1$997,00Satın Al

15 gün boyunca ücretsiz deneyin. Kredi kartı gerekmez!

CorelDRAW Son sürümünü indirmek için buraya tıklayınız.